Android news

Legfrissebb hírek androiddal kapcsolatban. Tippek trükkök és egyéb okosságok

Partyanimals

Friss topikok

  • _Borzas_: oké... ezt írtam az elején is, hogy dübörög a fejlôdés. Mindazonáltal sokan idegenkednek az érintô... (2011.02.24. 11:28) MWC 2011 összefoglaló
  • zsoltibacsi: Tényleg nem túl keskeny..de nem rossz! (2011.02.14. 00:13) Samsung Galaxy S2 újra
  • hivatásos naplopó: én nézegettem már a lenovo tablet/netbook cuccot is, viszont annak a teljesítmény/hordozhatóság/ár... (2011.01.10. 15:59) Tablet áradat
  • Cs0pi: @Tiggger: köszi az updatet (2011.01.03. 11:45) ZTE Blade Hungary II

Linkblog

2010.12.17. 15:03 Cs0pi

Google maps navigáció itthon is

Biztos mindenki látta már, vagy hallott a google mapsbe épített navigációs rendszerről ami a lenti videóban is látható:

Sajnos ez a funkció alap esetben itthon nem elérhető. Ennek legfőbb oka, hogy a google mapses navigáció nem azt közli a felhasználóval, hogy 50 méter után forduljon balra, hanem 50 méter után forduljon be a Kis József utcába. S míg angolul már nagyon jól tudnak a google szerverei beszélni, magyarul ez még nem működik olyan jól. Ebből kifolyólag ha megpróbálnánk használni a program eme részét nem nagyon értenénk most éppen mi is a dolgunk. Úgy tudnánk használni csak ha lehalkítjuk a hangot és csakis a képernyőre kirajzol információk alapján tájékozódunk. Érthető tehát, hogy a google nem szeretné ennyire korlátozottan piacra dobni a termékét.

Akit azonban nem zavar a némaság vagy az igen furcsa kiejtés annak lehetősége nyílik kipróbálni ezt az alkalmazást is az xda-s fiúknak köszönhetően. Ezen a linken letölthetitek a google maps módosított verzióját mellyel már működik a navigáció a világ minden táján.

Azon felül, hogy a navigáció működik lehetőségünk van lementeni a térkép egyes részeit az sd kártyára, hogy később net kapcsolat nélkül böngészhessük azt. Tudom, hogy ez a funkció már elérhető a tegnap megjelent 5.00-ás mapben de még nem sikerült előcsalnom ennek beállításait.

 

Ezek voltak az előnyök. A hátránya a dolognak pedig az, hogy mindig pár verzióval le van maradva a program. De nem is csoda hisz módosítani kell minden új kikerült verziót.

Szólj hozzá!

Címkék: google hack maps android apk xda


A bejegyzés trackback címe:

https://androidnews.blog.hu/api/trackback/id/tr762522025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása