Android news

Legfrissebb hírek androiddal kapcsolatban. Tippek trükkök és egyéb okosságok

Partyanimals

Friss topikok

  • _Borzas_: oké... ezt írtam az elején is, hogy dübörög a fejlôdés. Mindazonáltal sokan idegenkednek az érintô... (2011.02.24. 11:28) MWC 2011 összefoglaló
  • zsoltibacsi: Tényleg nem túl keskeny..de nem rossz! (2011.02.14. 00:13) Samsung Galaxy S2 újra
  • hivatásos naplopó: én nézegettem már a lenovo tablet/netbook cuccot is, viszont annak a teljesítmény/hordozhatóság/ár... (2011.01.10. 15:59) Tablet áradat
  • Cs0pi: @Tiggger: köszi az updatet (2011.01.03. 11:45) ZTE Blade Hungary II

Linkblog

2010.12.19. 15:01 Cs0pi

Adam

 

Már az IPad bemutatóján Steve Jobs úgy demózta az almás tabletet, hogy a böngészésen és játékon túl, mennyire jó könyv olvasóként is. Akik már láttak igazi E-inkes könyv olvasót azok tudják, hogy az IPad lcd kijelzőjével össze se hasonlítható. Az LCD fárasztja a szemet, jobban meríti az aksit ezért tényleges hosszú olvasásra alkalmatlan. Ezt a Notion Ink belátta ezért megalkotta a saját Pixel Qi technologiát használó tablettjét Adamet. Ennek a különleges kijelzőnek az a lényege, hogy lehetőséget ad a háttérvilágítást illetve a színeket kikapcsolni, ezáltal megnövekedett akkuidőt és jobb olvashatóságot érünk el. A kijelző másik specialitása, hogy minnél több direkt fény éri ebben a "monochrome" állapotban annál jobban olvasható. Engedhetjük, hogy Adam autamatikusan váltson a két mód között, a fényviszonyoknak megfelelően, vagy mi is bármikor átválthatjuk egy kapcsoló segítségével.
 
 
Android 3.0 ás rendszerrel lehet majd megvásárolni a gépet. Belül az NVidia Tegra 2-es processzora számolja a nullákat és egyeseseket, eredményüket 1 giga ramban tárolhatja . Az erős processzornak köszönhetően az 1080p-s videok lejátszása se okoz gondot, és a rajta lévő HDMI kimenetnek hála ezt fullHD tv-n is megmutathatjuk. Emellett ellátták a rendszer USB-hub funkcióval is, melynek lényege, hogy rádughatunk USB-s pendrivot USB-s egeret mindet kezelni fogja a már számítógépről megszokott módon. Igaz csak egy 3.2 Megapixeles kamerával látták el, de ez 180 fokban forgatható, tehát használható video chateléskor felénk fordítva, máskor meg hátlapi fényképezőgépként. A már elvárható is természetesen benne van a rendszerben.
  • Multi-touch
  • SD-kártya olvasó
  • 802.11 b/g/n-es Wifi
  • Bluetooth
  • GPS
  • Ambient light sensor
  • gyroscope
Amiért pont most írok erről az eszközről, hogy kikerült egy bemutató videó a szintén speciális home screenjéről (Edenről) melyet itt meg is tekinhettek:

 

Itt a link gyártó honlapjára, ahol elő is rendelhető a készülék.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://androidnews.blog.hu/api/trackback/id/tr602525884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása