Android news

Legfrissebb hírek androiddal kapcsolatban. Tippek trükkök és egyéb okosságok

Partyanimals

Friss topikok

  • _Borzas_: oké... ezt írtam az elején is, hogy dübörög a fejlôdés. Mindazonáltal sokan idegenkednek az érintô... (2011.02.24. 11:28) MWC 2011 összefoglaló
  • zsoltibacsi: Tényleg nem túl keskeny..de nem rossz! (2011.02.14. 00:13) Samsung Galaxy S2 újra
  • hivatásos naplopó: én nézegettem már a lenovo tablet/netbook cuccot is, viszont annak a teljesítmény/hordozhatóság/ár... (2011.01.10. 15:59) Tablet áradat
  • Cs0pi: @Tiggger: köszi az updatet (2011.01.03. 11:45) ZTE Blade Hungary II

Linkblog

2011.01.06. 11:12 Cs0pi

A Motorola szintet lépett.

A tegnapi nap a Motorola is megtartotta a bemutatóját a CES-en. Bejelentették, hogy több mint 20 4G-s eszközt fognak piacra dobni 2011-ben. Ez minket nem érint annyira, mert itthon még egyik szolgáltatónál se érhető a technika csak tesztüzemben. Négy új eszközt mutattak be részletesebben Ezek közül kettő nem annyira érdekes a Droid Bionic és a Cliq 2. Hozzák a kötelezőt. Sok RAM gyors processzor, videotelefonálás, és HD támogatás. Ez gyakorlatilag megegyezik a jövőre érkező telefonok nagy részével, illetve a Drdoid rendelkezik fizikai billentyűzettel.


A harmadik termék a Motorola Xoom a 3.0-ás Androiddal érkező Table. Ezt a tegnap már postolt videóval demózták, illetve megmutatták magát az eszközt is de semmi olyat nem láttunk amit eddig nem.

A végére hagytam a legizgalmasabb dolgot, Motorola Atrix. Úgy harangozták be mint a világ legerősebb mobilja, s ha valaki nem rukkol elő valami újdonsággal a következő három napban akkor igazuk is lesz. Két magos valószínűleg 1 gigás processzorral, 1 Giga RAM-mal, és 960 x 540-es felbontással  rendelkezik az eszköz. A lényeg azonban most jön.


A telefont rá lehet kötni egy docking station-re amire ha rádugunk egy monitort, egeret, billentyűzetet gyakorlatilag teljes PC-ként használhatjuk a telefonunkat. Valószínűleg egy virtuális pc-t indít ilyenkor a telefon valamilyen lecsupaszított linuxos grafikus felülettel. Desktopos Firefox egy pillanat alatt elérhetővé válik, teljes flash supporttal. Online és offline szövegszerkesztés és lehetőségünk van file tárolásására mágán az eszközön is, hogy késöbb akár a telefonon netelérés nélkül is folytathassuk a munkát. Citrix támogatás is integrálva van, tehát vállalati környezetbe is kiválthatná esetleg a desktop PC-ket. Aki nem játékra használja a gépét, hanem csak böngészésre, Youtubeozásra, esetleg egy kis Excelezére annak ez az eszköz egy az egyben leválthatja a számítógépét. Természetesen ebben a módban is teljesen elérjük a telefon minden egyéb funkicóját is. Tehát akár telefonálhatunk is, vagy a mindenki számár fontos Angry Birdst is elindíthatjuk. Amint kivesszük a telefont a dockolóból rögtön visszatér a már megszokott Androidos felület. Ezen felül még egy laptophoz hasonló eszközt is bemutattak aminek a funkciója ugyan az mint a docking stationnak viszont hordozhatóvá teszi a telefon desktop funkcióját. Kicsit hülyén hangzik, hogy egy alapvetően hordozható eszközön használunk egy desktop alkamalazást de azt is mobilan, de van benne ráció.
A desktop alkalmazás mellet, elérhető egy multimedia mód is melynek segítségével HD filmeket nézhetünk zenét hallgathatunk képeket nézhetünk nagy képernyőn. Ezt egy távirányítóval is irányíthatjuk.

És most lássuk mindezt mozgásban is:

 

Szólj hozzá!

Címkék: pc érdekesség android ces


A bejegyzés trackback címe:

https://androidnews.blog.hu/api/trackback/id/tr912564547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása