Android news

Legfrissebb hírek androiddal kapcsolatban. Tippek trükkök és egyéb okosságok

Partyanimals

Friss topikok

  • _Borzas_: oké... ezt írtam az elején is, hogy dübörög a fejlôdés. Mindazonáltal sokan idegenkednek az érintô... (2011.02.24. 11:28) MWC 2011 összefoglaló
  • zsoltibacsi: Tényleg nem túl keskeny..de nem rossz! (2011.02.14. 00:13) Samsung Galaxy S2 újra
  • hivatásos naplopó: én nézegettem már a lenovo tablet/netbook cuccot is, viszont annak a teljesítmény/hordozhatóság/ár... (2011.01.10. 15:59) Tablet áradat
  • Cs0pi: @Tiggger: köszi az updatet (2011.01.03. 11:45) ZTE Blade Hungary II

Linkblog

2011.01.07. 13:32 Cs0pi

Az ASUS próbálkozik

Úgy néz ki az ASUS, próbálják megismételni az EEE notebookokkal elért sikereiket, a tablet piacon is. Én véleményem szerint, ez most sajnos nem fog menni, pedig erősen próbálkoznak, de tudjuk sok múlik a marketingen, szóval még bármi lehet. Három Androidos és egy Win7-es géppel próbálkoznak. Mi most természetesen csak a három Androidos eszközzel fogunk foglalkozni.

Mindhárom kütyünél próbál valami különlegeset hozni amivel kitűnhet a többi tablet közül. Lássuk elég lesz-e.

Elsőnek itt a Eee Pad Transformer, amely egy 10,1 colos teljesen átlagos tabletnek tűnik. Amivel kitűnik, hogy nagyon vékony és könnyű, illetve Motorola Atrixhoz hasonlóan csatlakoztathatjuk egy dokkolóval ellátott billentyűzethez. Itt viszont nem történik meg a csoda, mint a Motorolánál, ugyan azt a felületet látjuk, kapjuk, érjük el mintha a kezünkbe tartanánk, csak egérrel és billentyűzettel is navigálhatunk. A gépelésnél megértem még a billentyűzet előnyét, de az egér visszalépésnek tűnik jelen esetben. Íme egy rövid video a működéséről:

 

Másodiknak a szerintem legérdekesebbről írnék, a Eee Pad Slider. Ennek különlegessé, hogy egy kicsúsztatható billentyűzettel rendelkezik, amely kihúzásával meg is dönti a tabletet, tehát laptop szerű készüléket kapunk. Előnye, hogy nem kell külön hordozni hozzá a billentyűzetet mint a Transformenél, és az egér használatot se erőltetik. Így gyakorlatilag, egy androidos notebookot, és tabletet kapunk egy eszköz áráért. Igaz még prototípusról van szó, de a lenti videóban látni, hogy működik az egész.

 

Utoljára hagytam a grafikusok kedvencét, a Eee Pad MeMO-t. Egy 7 colos kijelzővel, és nyomásérzékeny stylussal ellátott gépről van szó. Nem is írnék erről sokat mert a videóban ki is derül mire is jó ez pontosan. Mivel ez is prototípus még, gondolom a végén a ceruza picit designoltabb lesz.

Az infókat ismét az Engadgetről vadásztam.

Szólj hozzá!

Címkék: android tablet ces


A bejegyzés trackback címe:

https://androidnews.blog.hu/api/trackback/id/tr462567335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása